Президентът Румен Радев провежда консултации с парламентарните групи в 47-ото

...
Президентът Румен Радев провежда консултации с парламентарните групи в 47-ото
Коментари Харесай

Президентът провежда консултации с партиите преди третия мандат

Президентът Румен Радев организира съвещания с парламентарните групи в 47-ото Народно заседание в петък, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

До тях се стигна, откакто в четвъртък втората по величина папрламентарна група - тази на ГЕРБ, получи втория изследователски мандат и на президента незабавно. Третият мандат се връчва на парламентарна група, определена от Радев.

"Необходимо ни е не просто договорка за ново държавно управление, а дейно ръководство със стратегически небосвод, което да предприеме и да извърши нужните промени ", сподели президентът пред представителите на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ (ПП). Той добави, че инфлацията и цените, изключително на горивата, вършат живота "все по-труден ".

"Липсата на дълготраен контракт за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса, пътищата могат да останат освен без ремонт, само че и без зимна поддръжка ", сподели още Радев. Той акцентира и че е нужен работещ парламент, защото доста от законите по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) към момента не са импортирани в Народното събрание.

Премиерът в оставка Кирил Петков сподели, че от "Продължаваме смяната " ще бъдат "максимално диалогични с третия мандат, в случай че бъде даден на съществуващите съдружни сътрудници ". От партията върнаха пъврия мандат несбъднат. Те водиха договаряния в продължение на една седмица с самостоятелни депутати и представители на други парламентарни групи, само че не съумяха да съберат минимума от 121 народни представители в период.

След "Продължаваме смяната " предстоят съвещания надлежно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, "Има подобен народ ", "Демократична България " и "Възраждане ".

До консултациите за ново държавно управление се стигна, откакто през юни водачът на "Има подобен народ " от ръководещата коалиция под предлог, че Петков е водил двойнствена външна политика по тематиката за евроинтеграцията на Скопие.

Така се оформи и, което поддържа импортиран от ГЕРБ избор на съмнение към кабинета. Той беше извоюван от опозицията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР