Президентът Румен Радев провежда консултации с Парламентарната група на БСП

...
Президентът Румен Радев провежда консултации с Парламентарната група на БСП
Коментари Харесай

Нинова след консултациите с Радев: Отиваме на избори, ГЕРБ и ПП-ДБ не могат да се разберат

Президентът Румен Радев организира съвещания с Парламентарната група на Българска социалистическа партия преди връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. На срещата участваха Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

„ Текат договаряния сред ръководещата коалиция и съвещания. Вие сте в съпротива, само че 49-ото Народно заседание е натоварено с лъчение на държавно управление. Кака оценявате остатъчния политически запас на Народното събрание да излъчи кабинет, който да реши проблемите? Ако се стигне до третия мандат, каква е вашата позиция? “, сподели президентът Радев.

Продължават диалозите с партиите преди връчване на изследователски мандат

„ Тя е ясна и безапелационна. Времето е потвърди – това държавно управление и болшинство са нездравословни за страна. Агонията може да се приключи с предварителни избори. Това държавно управление съобщи очакванията на хората за промени. Вместо да се борят против мафията и задкулисието - те ги изпраха. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни отдалечава от европейската ни същина. Еврозоната се отдалечава. Инфлацията не е понижена. Това са техните цели, които не са придвижени. 9 месеца разпределяха постова “, сподели Корнелия Нинова.

„ Нямаме вест. Говорихме за благоприятни условия за държавно управление в границите на този парламент, само че ние няма да участваме в сходни конфигурации. По-добре да се върви на избори. Мисля, че отиваме на избори, тъй като не могат да се схванат по какъв начин да си поделят страната “, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия след срещата с президента.

Снимка: Ладислав Цветков

„ По-добре е да идем на избори. Още 9 месеца да се разпределят постове, да се изпира Борисов и кавги кой и къде да се намести във властта – за какво ѝ е на България още 9 месеца това? Накъде отива страната? “, сподели още Корнелия Нинова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР