Президентът Румен Радев провежда консултации с БСП за България. Държавният

...
Президентът Румен Радев провежда консултации с БСП за България. Държавният
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев провежда консултации с БСП

Президентът Румен Радев организира съвещания с Българска социалистическа партия за България. Държавният глава се среща с всички парламентарно показани партии, преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Пред този парламент стоят доста неотложни задания, само че и вие сте съгласни, че най-важната от тях е сформиране на постоянно държавно управление, което да поеме отговорността за ръководство на страната. Българска социалистическа партия е партия с дългогодишни обичаи и опит в парламентаризма и ръководството н страната и те могат да бъдат изключително потребни в тази комплицирана обстановка ", съобщи президентът.

Попита ги дали биха подкрепили първия мандат и при какви условия и в случай че той е несполучлив - биха ли се коалирали с някогашните си сътрудници Политическа партия при втория мандат.

" За нас има три значими задания в този парламент: първо - приемане на бюджет, който да има обществена насочености да подсигуряваме на хората повишение на приходите, а на стопанската система - непоклатимост. Второ е приемане на законите по ПВУ и трето - надяваме се сполучливи диалози за сформиране на държавно управление и работа на Народното събрание. Смятаме, че за жалост, времето, което ни дадохте на парламентарно показаните партии, е изгубено. Няма резултат от договарянията, в случай че въобще се водят такива, за сформиране на държавно управление ", отговори му Корнелия Нинова.

Целта на консултациите е, по думите му - да се търсят допирни точки и да се направи всичко допустимо за основаване на постоянен кабинет. Румен Радев към този момент организира такива срещи с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Засега няма изрично болшинство в Народното събрание, към което да се образува кабинет, макар че, като се изключи Движение за права и свободи, всяка от политическите обединения съобщи, че биха могли да излъчат държавно управление.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР