Президентът Румен Радев проведе среща с ръководството на френската ядрена

...
Президентът Румен Радев проведе среща с ръководството на френската ядрена
Коментари Харесай

Президентът: България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност

Президентът Румен Радев организира среща с управлението на френската нуклеарна компания " Фраматом “, оповестиха от прессекретариата на президента. 

България работи за дълготрайни и устойчиви решения в енергетиката, които да подсигуряват самостоятелност и сигурност на страната и резистентност при нови енергийни рецесии. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков “ 2 с управлението на френската компания " Фраматом “. В срещата взе участие и служебният министър на енергетиката Росен Христов. Постигането на енергийна диверсификация е основен приоритет за страната ни, уточни президентът и открои упоритостите на България за разширение на съдействието с потвърдени компании в региона на нуклеарната енергетика.

Държавният глава акцентира също по този начин, че партньорствата в тази сфера ще се градят на транспарантни връзки, на правилата на сигурност и надеждност, следва да са на конкурентна основа и в цялостно сходство с  европейските правила и условията на българската Агенция за нуклеарно контролиране.

Изпълнителният шеф на " Фраматом “ Бернар Фонтана изрази готовността на френската компания да разшири партньорството си с България в региона на нуклеарната енергетика за реализацията на взаимноизгодни планове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР