Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на Държавна агенция

...
Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на Държавна агенция
Коментари Харесай

Президентът проведе среща с шефовете на службите заради ситуацията в Червено море

Президентът Румен Радев организира среща с ръководителите на Държавна организация „ Разузнаване “ Антоан Гечев, на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев и на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев, по отношение на настоящата среда за сигурност в района на Червено море. Това заяви прессекретариатът на президента.

По време на срещата от ръководителите на службите за сигурност беше направена оценка по отношение на вероятните опасности за ескалация на напрежението в района, както и върху развиването на обстановката с българските жители, част от екипажите на отвлечените в края на 2023 година кораби Galaxy Leader и „ Руен “. 

Беше разисквана и обстановката по линията на сигурността в Близкия Изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите дейности и координацията с сътрудниците на страната ни за гарантиране на сигурността на българските жители в района.

от въздух и море против военни цели на хусите в Йемен в отговор на офанзивите на групировката против кораби в Червено море, съобщи Ройтерс по-рано през днешния ден.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР