Президентът Румен Радев проведе среща на четири очи с държавния

...
Президентът Румен Радев проведе среща на четири очи с държавния
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев проведе среща на четири очи с държавния глава на Косово Вьоса Османи

Президентът Румен Радев организира среща на четири очи с президента на Косово Вьоса Османи. На взаимна конференция те оповестиха, че диалогът им е засегнал тематики за развиването и задълбочаването на двустранните връзки сред двете страни, съдействието в сфери от съвместен интерес, европейската вероятност на Косово и развиването на българската общественост в страната. Обсъдени са били и районната непоклатимост и съдействието в Югоизточна Европа.

Официалната аудиенция на президента Румен Радев в Косово единствено година след визитата в София на косовския държавен глава Вьоса Османи е явен индикатор за интензивния разговор сред страните на всички нива, съобщи той. Радев добави, че макар позитивната наклонност на комерсиалния стокообмен сред двете страни има още доста необработен капацитет за бъдещо развиване.

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи, че с общи старания двете страни могат да укрепят връзката между тях както и да опазват мира и сигурността в целия регион:

" По отношение на европейската интеграция на Косово, България ще продължи да поддържа страната за участие в Съвета на Европа "

На въпрос, обвързван с опцията за признание на българската общественост в Косово за национално малцинство, Османи отговори, че следва транспарантен развой на броене на популацията, само че законово не всичко зависи от болшинството.

Утре президентът Радев ще се срещне с представители на българската общественост и управленията на техни сдружения в страната като преди този момент ще организира среща с командира на задачата на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR) генерал-майор Йозкан Улуташ, както и с българския контингент, участващ в задачата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР