Президентът Румен Радев проведе консултации с представители на ПГ на

...
Президентът Румен Радев проведе консултации с представители на ПГ на
Коментари Харесай

Държавният глава: От парламентарно представените партии зависи дали ще се излъчи мнозинство в рамките на този парламент 

Президентът Румен Радев организира съвещания с представители на ПГ на „ Възраждане “

От парламентарно показаните партии зависи дали ще се откри решение за лъчение на болшинство в границите на този парламент или ще отидем още веднъж на предварителни избори. Това съобщи президентът Румен Радев, който одобри на „ “ представители на парламентарната група на „ Възраждане “. Държавният глава организира през днешния ден съвещания с парламентарните групи в 47-ото Народно заседание, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Въпросът за властта е значим за решението на тази рецесия, само че редом с него хората чакат ефикасни решения от виновните институции и най-много от българския парламент “, съобщи президентът при започване на диалога. По думите му предварителни парламентарни избори допустимо най-скоро ще оставят доста проблеми нерешени и даже могат да ги задълбочат в неявяване на Народното събрание. Той добави, че съществува и заплахата след избори да се повтори същата политическа настройка като тази в сегашния парламент.

Председателят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов уточни, че групировката поддържа позицията си, че най-хубавият метод за излизане от политическата рецесия е провеждането на предварителни избори. „ Сегашният парламент е изцяло привършен, той е банкрутирал както морално, по този начин и управнически “, сподели Костадинов и добави, че Народното събрание има проблем и със събирането на кворум и в сегашния си състав на процедура не работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР