Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с

...
Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с
Коментари Харесай

Президентът обсъди въпроса за акредитацията на Висшия ислямски институт с главния мюфтия

Президентът Румен Радев организира през днешния ден среща на „ Дондуков “ 2 с основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи. Държавният глава поздрави доктор Хаджи за поредните дейности на Главното мюфтийство за поощряване на толерантността и разбирателството в българското общество, които изповядва обичайният ислям в България. Президентът открои и ролята на обичайните вероизповедания в страната ни за подсилване на фамилията и за запазване на традициите, които сплотяват българското общество.

От името на мюсюлманското изповедание в България доктор Мустафа Хаджи поздрави Румен Радев с встъпването му в служба за втори мандат като президент на Република България. Д-р Хаджи изрази убеденост, че със своята мъдрост и неизменност, българският президент ще продължи да сплотява нашия народ в сложни за света и за страната ни времена.

По време на срещата президентът акцентира напъните на страната за създаване и съоръжение на 390 амбулатории за доболнична помощ с фокус върху дребните и отдалечени от огромните градски центрове обитаеми места, както и за основаване на система за оказване на незабавна помощ по въздуха. Обсъден беше и въпросът за акредитацията на Висшия ислямски институт, който да поеме образованието на мюсюлманските духовници в България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР