Президентът Румен Радев проведе днес работна среща на Дондуков“ 2

...
Президентът Румен Радев проведе днес работна среща на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Президентът се срещна с представители на българската отбранителна индустрия

Президентът Румен Радев организира през днешния ден работна среща на „ Дондуков “ 2 с представители на български компании, разрастващи активност в бранша на отбранителната промишленост, оповестиха от пресслужбата на българския държавен глава. По време на диалога са разисквани тематики, свързани с настоящото положение, провокациите и вероятностите пред българската отбранителна промишленост, оповестява Българска национална телевизия.

„ Необходимо е България да развива високите технологии и производства с висока добавена стойност, каквато е и вашата активност “, уточни Румен Радев. Според президента, страната би трябвало по-активно да подтиква и подкрепя работата на компаниите от българския военно-промишлен комплекс.

От своя страна представителите на българските компании дефинираха срещата като извънредно навременна и ползотворна. Разменени бяха и отзиви, свързани с процесите на рационализация в Българската войска, както и нуждата те да се развиват паралелно със съответните стратегии за индустриално съдействие.

Бяха наранени и въпроси, свързани с нуждата от създаване и образование на експерти с подобаващи умения и обучение. Поставен беше и въпросът за синхронизиране на българското законодателство, с цел да може да даде вероятности за присъединяване в европейски планове на родни компании от военната промишленост.

Сред участниците в срещата бяха министърът на стопанската система Емил Караниколов, представители на Министерство на защитата, на Института по защита „ Професор Цветан Лазаров ”, учени от Българска академия на науките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР