Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди
Коментари Харесай

Президентът очаква БСП за консултации преди да връчи мандат за правителство

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно показаните партии преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. След ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ", президентът е поканил на " Дондуков " 2  представителите на Българска социалистическа партия през днешния ден в 15 часа.

Възможността Парламентът да излъчи постоянен кабинет президентът ще разиска и с петата парламентарна групировка. На предходна консултация той сподели: " Важни са в действителност тези съвещания, тъй като до момента в който преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре – и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, единствено на километри от нас бушува война. Това изисква България да има постоянно държавно управление.

На какъв стадий съгласно Вас е разговорът в Народното събрание сред политическите сили за съставяне на кабинет? ".

Отговор на този въпрос водачът на левицата Корнелия Нинова даде преди дни в изявление за БТВ. Каза, че се губи скъпо политическо време, а протичащото се сред партиите дефинира като " политическа вакханалия ".

" Президентът даде задоволително време за съвещания сред партиите, забавя връчването на мандатите, сякаш с цел да се случат договаряния за държавно управление. И в този интервал текат три сюжета. Първият е тази вакханалия и реплика на договаряния. Вторият – обърнете внимание на решенията, които взе Народното събрание в тези мътни води. И третия – бюджетът и парите на хората за зимата блокира. "

Няма смяна в позицията на Българска социалистическа партия за поддръжка при образуване на кабинет.

" Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи или " Възраждане ". Когато отиде при втория – " Продължаваме промяната ", и в случай че ни поканят, ще се отзовем на диалози. "

След консултациите с Българска социалистическа партия президентът би трябвало да беседва с още две обединения преди да връчи първи изследователски мандат за сформиране на държавно управление - на ГЕРБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР