Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да
Коментари Харесай

Румен Радев ще проведе консултации с Демократична България

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

След ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане " и Българска социалистическа партия, тази заран президентът е поканил на " Дондуков " 2  представителите на " Демократична България ".

Какви са възможностите за това президентът ще разиска и с шестата парламентарна групировка. Румен Радев ще сложи пред " Демократична България " и въпроса с хипотезата предварителни избори.

" Аз не желая преднамерено да повеждам натам. За разлика от други аз съм задължен да мисля и за най-тежкия вид – в случай че отидем на предварителни избори, по кое време да бъдат те. И какви закони да се одобряват, в случай че времето е доста малко за работа на този парламент "

" Демократична България “ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Вчера пред " Хоризонт " съпредседателят на групировката Христо Иванов разяснява, че в актуалната парламентарна настройка доста дребна е опцията да се направи нещо с втория мандат, който ще получат от " Продължаваме промяната ". 

След консултациите с „ Демократична България “ президентът би трябвало да беседва и с последната парламентарна групировка „ Български напредък “ преди да разгласи по кое време ще връчи първи изследователски мандат за сформиране на държавно управление - на ГЕРБ. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР