Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да
Коментари Харесай

Президентът Радев очаква ДПС за консултации преди връчване на мандат за правителство

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. След ГЕРБ и „ Продължаваме промяната " през днешния ден президентът ще беседва с Движението за права и свободи (ДПС) - третата групировка в 48-ото Народно заседание.

Съставянето на държавно управление не би трябвало да бъде непременно, счита президентът Румен Радев. Той упорства за разговор сред партиите в 48-ото Народно заседание " за намиране на ефикасни решения ".

" Ще държа да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за държавно управление ".

Президентът ще разиска през днешния ден и с представителите на Движение за права и свободи опцията партиите да излъчат работещ кабинет, както и най-важните задания пред Народното събрание - въпроси, които президентът към този момент сложи на консултациите с ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

От Движение за права и свободи са подготвени за диалози за сформиране на държавно управление. Няма да слагат червени линии. Ще вземат участие във всички диалози за възможен предстоящ кабинет, на които бъдат поканени. Готови са за полемики по политики.

Заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид изясни: " Искаме да приказваме за политики, които това държавно управление вероятно ще осъществя, а не да се търсят лица, партии, конфигурации… "

След консултациите с Движение за права и свободи президентът би трябвало да насрочи обособени срещи с останалите четири обединения в 48-ото Народно заседание, преди да връчи първи изследователски мандат на ГЕРБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР