Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Продължаваме промяната на консултации при президента

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. След диалозите с ГЕРБ-СДС предходната седмица, тази заран президентът е поканил на " Дондуков " 2 представители на " Продължаваме промяната ", която е втората по бройка групировка в 48-ото Народно заседание.

" Цикълът избори след избори не е най-хубавото решение ", предизвести президентът Румен Радев, който през днешния ден ще разисква с представителите на Политическа партия опцията новият парламент да излъчи работещ кабинет.

" Съставянето на държавно управление е значимо освен, с цел да има страната ни постоянно ръководство, само че и да се подсигурява животът на 48-ото Народно събрание, което има да свърши голям по размер работа ", сподели на първите съвещания Радев.

Сред значимите задания президентът уточни: бюджета за идната година, законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, антикризисни ограничения в помощ на семействата и бизнеса, плана за придобиване на вторите осем изтребители Ф-16, както и импортираната от служебния кабинет стратегия за капиталови разноски на министерството на защитата:

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков изключва вид групировката да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ.

На днешните съвещания на " Дондуков " 2 Петков и съпартийците му са подготвени да беседват с президента по значимите стопански и обществени въпроси, и ще слагат тематиката за бюджета за идната година. От Политическа партия държат служебното държавно управление на президента да внесе чисто нов проектобюджет за 2023 година, акцентира преди дни Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР