Президентът Румен Радев продължава да бърза. Той ще връчи първия

...
Президентът Румен Радев продължава да бърза. Той ще връчи първия
Коментари Харесай

Радев бърза: връчва първия мандат още утре

Президентът Румен Радев продължава да бърза. Той ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната " на следващия ден, оповестиха от прессекретариата на " Дондуков " 2. Днес президентът към момента е в Мадрид на среща на върха на НАТО.

„ На 1 юли, в 17:00 часа на „ Дондуков” 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание - тази на „ Продължаваме Промяната”, за сформиране на държавно управление в границите на настоящия парламент, оповестяват от президенството.

След като получат досието с мандата, от Политическа партия имат седемдневен период, с цел да излъчат проектокабинет. В случай, че не съумеят и не бъде утвърден, конституционната процедура планува идващият мандат да отиде при обединението на ГЕРБ-СДС - като втора по бройка партия в Народното събрание. Оттам към този момент обявиха, че ще го върнат незабавно назад.

Президентът ще връчи третия мандат на партия по негова преценка.

Радев бърза с конституционните процедури - той насрочи съвещания с политическите сили в понеделник, броени часове откакто Кирил Петков подава оставката на държавното управление си. Консултации с Политическа партия и с Българска социалистическа партия по този начин и не се състояха, откакто двете партии не се появиха в дадените им часове с мотив, че са заети в Народно събрание поради бюджета, а Радев отхвърли да беседва с тях в различен ден.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР