Президентът Румен Радев призова за предотвратяване на дългосрочно противопоставяне между

...
Президентът Румен Радев призова за предотвратяване на дългосрочно противопоставяне между
Коментари Харесай

Радев: ЕС трябва да запази всички канали за диалог с Русия

Президентът Румен Радев прикани за попречване на дълготрайно опълчване сред Европейския съюз и Русия.

" В лицето на Украинската рецесия Европейският съюз се сблъска с характерен замразен спор, който би трябвало да се позволи във допустимо най-скоро време. Колкото повече отлагаме решението му, толкоз по-голям е рискът за сигурността, свободната търговия и енергийната сигурност за нашата общественост ", съобщи президентът във Варшава, където взе участие в Глобалния конгрес, проведен от Атлантическия съвет.

По думите на Радев Европейски Съюз би трябвало да резервира всички канали за разговор с Русия, с цел да бъдат предотвратени заплахите от ескалация на спора и усилване на борбата в дълготраен проект, заяви администрацията на президента.

Според президента трите водещи правилото за развиването на Централна и Източна Европа би трябвало да са съгласуваност, съдействие и сигурност. Той дефинира политиките на доближаване сред страните членки и обособените райони в Европейски Съюз като главен фактор за усилване на безапелационното наличие съюза на интернационалната сцена.

" Европейски Съюз може да работи дейно, единствено в случай че реализира уравновесени равнища на развиване и оказва помощ на новите държави-членки да доближат стандарта на живот на по-старите ", съобщи Румен Радев. Той разяснява и провелата се във Варшава среща на високо ниво в границите на самодейността " Три морета ", като пожела огромният брой разисквани планове в областта на енергетиката, инфраструктурата и дигитализацията да бъдат осъществени допустимо най-скоро с дейното присъединяване на частния бранш и с поддръжката на европейските финансови принадлежности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР