Президентът Румен Радев призна, че вече е ясно, че ще

...
Президентът Румен Радев призна, че вече е ясно, че ще
Коментари Харесай

Румен Радев: Питайте Борисов защо постави България в риск да не може да си пази небето сама

Президентът Румен Радев призна, че към този момент е ясно, че ще има закъснение на доставките на първите бойни самолети F-16 от Съединени американски щати, които по проект трябваше да дойдат у нас от началото на 2023 година По думите на главнокомандващия, закъснението е значително. След прегледа на състава и бойните качества на армията от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов Радев даде да се разбере, че от това произтичат значително опасности за страната.

И загатна, че провинен за забавянето и за метода, по който е бил подписан договорът с производителя " Локхкийд Мартин ", носи последното държавно управление на Бойко Борисов. " Има риск България да загуби въздушния си суверенитет, т.е., опцията да охранява въздушното си пространство сама ", предизвести Радев.

Вчера у нас стартира взаимната подготовка за общите дейности в задачата Еър Полисинг взаимно с испанските Военновъздушни сили.

" Най-голямата гаранция за националната сигурност са навременните дейности по отношение на оздравяването на армията и развиването на Въоръжените сили. Трябва да скъсаме с това отношение и да се сещаме за проблемите на армията единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Усилията не би трябвало да се изчерпват с еднократни актове по придобиване на нова техника. Модернизацията е непрекъснат развой ", предизвести още президентът. И насочи и намек към държавното управление:

" Декларацията на новата власт, че националната ни сигурност ще се гради върху конституционните отговорности на армията, би трябвало да бъде подплатена с ясни визии и критерии за развиване на Въоръжените сили ".

Един от въпросите, които ше се разисква на бъдешото съвещание на КСНС, свикано от Радев идната седмица, ще е и бързото реализиране на 2% от Брутният вътрешен продукт за защитата.

" В НАТО има явен развой по обмисляне. България е предоставила и е подхванала един еластичен и отворен метод. За батальонната бойна група се приказва доста, само че не доста хора имат визия за дилемите й. Нейното създаване е значимо, тъй като то значи, че можем да работим с НАТО, да образуваме избрани качества и да запълваме дефицитите. То няма да реши проблемите на националната сигурност, само че ще покаже, че можем да работим дружно ", разяснява Радев във връзка батальона от 1000 души, плануван като част от ограниченията на Пакта за отговор на възможна съветска експанзия.

И съобщи изрично: " Кризата Украйна-Русия основава опасност освен за нашия район, само че и за цяла Европа. Това е рецесия с световни измерения, защото разговорът се води на равнище НАТО-Русия. България е част от напъните за решение на тази рецесия. Не може да има военно решение, би трябвало да се търси решение по дипломатически път ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР