Президентът Румен Радев присъства на военноморското учение с международно участие

...
Президентът Румен Радев присъства на военноморското учение с международно участие
Коментари Харесай

Румен Радев присъства на мащабното учение Бриз 2017

Президентът Румен Радев участва на военноморското обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2017 " във Варна.

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на България беше посрещнат с боен обред на Морската гара в морската столица.

След церемонията президентът Радев ще следи разнообразни епизоди от военноморското обучение от борда на фрегатата " Дръзки ".

Предвижда се в хода на учението да се извършат дейности по отбрана против терористична офанзива за завземане на транспортен съд, противопоставяне по зародил пожар на търговски транспортен съд в пристанище и противопоставяне на незаконен трафик на мигранти по море. Учението планува и отразяване офанзиви на въздушен съперник, както и обучение по избавяне на огромен брой хора в море.

В учението присъединяване ще вземат 20 бойни и спомагателни кораба и катери, подводница, 4 самолета, въртолети и над 1 700 военнослужещи от военноморските сили на България, Англия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция.

Капитан-лейтенант Георги Калинов от Морския специфичен разследващ отряд уточни пред Българска национална телевизия, че учението ще даде скъп опит на военнослужещите в военноморските сили както на България, по този начин и на останалите страни, участващи в учението. По думите на Калинов учението е от огромна значение и за това военноморските ни сили да бъдат оперативно съвместими с сътрудниците ни от НАТО.

Гости на учението ще бъдат още военният министър Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР