Президентът Румен Радев присъства на тържественото отбелязване на 150-ата годишнина

...
Президентът Румен Радев присъства на тържественото отбелязване на 150-ата годишнина
Коментари Харесай

НА ЖИВО Президентът и премиерът на церемонията 150 г. от рож...

Президентът Румен Радев участва на тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на великия български бунтовник Гоце Делчев в Благоевград. След изработен през днешния ден PCR тест с негативен резултат карантината на президента е анулирана, оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев се включи в тържествено факелно шествие от 17 ч., което стартира от Съдебната палата в града и стигна до паметника на революционера на пл. " Македония ". Официалната гала ще стартира от 17,30 ч.

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски дефинира като акт на благосклонност днешното взаимно честване на на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчевв в България и в РСМ.

Той не вижда проблем в това, че някой от съседите на неговата страна изпитва пиетет към един от " основополагащите камъни на нашата държавност ", без оглед на това има ли или не официално решение за взаимно честване на личността и делото на Гоце Делчев. В условия, когато комисията /по историческите и просветителните въпроси/ още не е стигнала до обща дефиниция, това е акт на благосклонност от двете страни, който ще помогне за понижаване на напрежението, последвало след българското несъгласие, сподели президентът на Пендаровски, представен от ТВ 21.

Очаквайте детайлности!
Свързани вести Министър Генчовска се поклони пред гроба на Гоце Делчев в Скопие 150 години от рождението на Гоце Делчев Скопие отхвърля общото честване на Гоце Делчев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР