Президентът Румен Радев прие на Дондуков“ 2 председателя на молдовския

...
Президентът Румен Радев прие на Дондуков“ 2 председателя на молдовския
Коментари Харесай

Радев проведе среща с председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар

Президентът Румен Радев одобри на „ Дондуков “ 2 ръководителя на молдовския регион Тараклия Иван Паслар. Проведеният през днешния ден диалог е в продължение на взаимното посещаване на българския държавен глава и президента на Молдова Мая Санду в Тараклийския държавен университет „ Григорий Цамблак “ през октомври т.г. На среща с специалисти и управлението на университета тогава бяха разисквани вероятностите за развиване на висшето учебно заведение.

Финансирането на активността на образователното заведение, съдействие за възобновяване на образователната стратегия и подобряването на изискванията за студентите бяха във фокуса на диалога сред президента Радев и Иван Паслар. Румен Радев съобщи, че средствата, които българската страна отпуска за университета, следва да се разходват при прецизно съблюдаване на правилата на отчетност и бистрота, според законовите условия. „ Необходимо е да се увеличи ползата на младежите към образователното заведение, което изисква включване на перспективни специалности “, съобщи българският президент.

От името на българската общественост в Молдова през днешния ден Иван Паслар изрази благодарност за поддръжката на българската страна и на президента Радев за запазването на административно-териториална целокупност на Тараклийския район и за напъните, полагани за развиването на университета „ Григорий Цамблак “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР