Президентът Румен Радев прие днес на Дондуков 2 родения в

...
Президентът Румен Радев прие днес на Дондуков 2 родения в
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с израелския писател проф. Михаел Бар-Зоар

Президентът Румен Радев одобри през днешния ден на „ Дондуков " 2 родения в България знаменит израелски публицист, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар, заяви пресцентърът на президента. По време на срещата президентът изрази признателността си за приноса на проф. Михаел Бар-Зоар за разказването на огромната история за спасяването на еврейската общественост в България в годините на Втората международна война.

 © Президентство пресцентър
Румен Радев посочи приноса както на Българската православна черква, народните представители за спасяването на българските евреи и най-много българския народ.
Румен Радев, президент на Р България: Спасяването на българските евреи е дело както на Българската православна черква, по този начин и на народните представители, само че на първо място на българския народ, чието отношение и дейна поддръжка за своите другари евреи беше от решаващо значение.
Писателят, историк и политик проф. Бар Зоар означи, че страната ни има неповторим образец за интеграция на еврейската общественост.
проф. Михаел Бар Зоар: Българските евреи имат дълг към България за популяризирането на това, по какъв начин една дребна страна е отказала да извърши настояването на нацисткия режим. Това беше образец за българския дух.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР