Президентът Румен Радев постави на кръстосан разпит ПП-ДБ. Голяма делегация от

...
Президентът Румен Радев постави на кръстосан разпит ПП-ДБ.
Голяма делегация от
Коментари Харесай

Радев пита ПП-ДБ ще се сглобят ли с ГЕРБ и ДПС, или ще се наредят до Възраждане


Президентът Румен Радев сложи на пресечен разпит ПП-ДБ.

Голяма " делегация " от парламентарната група на ПП-ДБ дойде в президентството за съвещания с президента Румен Радев за сформиране на държавно управление в границите на 50-ото Народно заседание.

В президентската институция влязоха някогашните министър председатели, а в този момент народни представители акад. Николай Денков и Кирил Петков, както и Божидар Божанов, Атанас Атанасов и Кристина Петкова.

Веднага след изборите вие заявихте твърда позиция, че вашата парламентарна група ще е твърда съпротива,  посочи в началото на диалозите президентът.

Той напомни позицията им след вота без сглобки с ГЕРБ и Движение за права и свободи.   " Продължавате ли и през днешния ден да стоите на тази позиция? ", попита Радев.
 ГЕРБ предлага държавно управление на малцинството
ГЕРБ предлага държавно управление на малцинството

Според Борисов няма по какъв начин да се осъществя друго държавно управление с изключение на с първия мандат

Поиска отговор, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи предложат същите цели като техните, дали ще ги поддържат, както и дали ще осъществят трети мандат. Множат се партиите, които имат предпочитание за третия мандат, уточни още Румен Радев.

Зададе им още един въпрос - ще се строят ли в коалиция под егидата на Възраждане . Николай Денков взе думата.

Сравнително елементарно е да се смъкна едно държавно управление, само че е относително мъчно да се направи, сподели той и уточни, че ГЕРБ шест пъти не съумяват да образуват кабинет, а ПП-ДБ два пъти съумяват. Цената за това е относително огромна, показа някогашният министър председател. Изпълнихме дълга си пред страната, безапелационен бе той.

Отговорността за власт в този момент е на първата и втората политическа мощ, съгласно ПП-ДБ. Сега е техен ред, посочи Денков, като напомни, че те два пъти смъкват постоянно държавно управление, макар че нямали разминаване по целите. При нас дилемите и целите не са изменени, сподели Денков.
 Румен Радев отсрочва срещата с Има Такъв Народ и
Румен Радев отсрочва срещата с Има Такъв Народ и " Величие " за сряда

Утре президентът ще се срещне с представители на " Възраждане " и Българска социалистическа партия

В актуалното Народно събрание нямало по какъв начин да изпълнят своите цели. Не виждаме задоволително поддръжка, с цел да бъдат осъществени в това Народно заседание, сподели някогашният министър председател.

Кирил Петков също взе думата и показа какъв брой е мъчно да се сформира държавно управление. Сега гласоподавателите им отредили ролята на съпротива, по думите му, а на ГЕРБ и Движение за права и свободи да сформират кабинет. ПП-ДБ ще са антикорупционна съпротива, безапелационен бе той.

Президентът настоя за отговор ще вършат ли коалиция с Възраждане.

Николай Денков изясни, че с Костадин Костадинов имат разнообразни позиции и отзиви по какъв начин да се развива страната.
анкета
Ще роди ли кабинет 50-то Народно събрание?
Да, би трябвало Да, спечелилият е явен Все ще сглобят нещо Третият мандат е ключът Надежда всяка оставете
Да, би трябвало

Да, спечелилият е явен

Все ще сглобят нещо

Третият мандат е ключът

Надежда всяка оставете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР