Президентът Румен Радев посети столичното 55-о училище днес по случай

...
Президентът Румен Радев посети столичното 55-о училище днес по случай
Коментари Харесай

Президентът откри STEM-стая за дигитални умения в столично училище

Президентът Румен Радев посети столичното 55-о учебно заведение през днешния ден по случай празника му и 143 година от основаването му, като на място откри STEM-център. В двора на школото с изключение на него за празника бяха и столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по обучение Мария Гайдарова. Двете поздравиха управата на учебното заведение за постигнатите резултати и модернизацията. Държавният глава държа малко слово пред събралите се за специфична стратегия възпитаници.

" Българското учебно заведение постоянно е било знак на устрема на народа ни към култура и напредък. Наша отговорност е да сътворяваме просветителна среда, която да подхожда на капацитета на българските деца, с цел да разпростират те гения си ", сподели той.
 С 20 млн. лева оборудват 113 учебни заведения със STEM кабинети
С 20 млн. лева оборудват 113 учебни заведения със STEM кабинети

Благодарение на тези центрове децата са стимулирани, твърди просветителният министър

В рамките на визитата в образователното заведение президентът посети Център за цифрови основатели RoboLab. Новото образователно пространство е основано по Национална стратегия " Изграждане на учебна STEM среда ", целяща да насърчи въвеждането на нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математика (STEM). В RoboLab възпитаници и учители демонстрираха на президента Румен Радев опциите за образование в направленията роботика, приложно програмиране, виртуална действителност, изкуствен интелект. Държавният глава взе участие и в откриването на обичайния за учебното заведение състезателен празник.

Президентът приветства всеотдайността на учителския колектив за това, че по най-хубавия метод съчетават възрожденските обичаи на 55-о учебно заведение с най-съвременни форми и способи на образование. " Вашият принос към бъдещето на България е скъп и заслужава нашето поклонение и непрекъснато внимание ", съобщи Румен Радев.

По думите на президента, с цел да разпростират капацитета си, българските деца се нуждаят от просветителна среда, която да подтиква " техния блян да търсят знанието, да уголемяват неговите хоризонти, да мислят сериозно и да работят креативен ". Затова президентът Радев означи поредните старания на Министерството на образованието и науката за сполучливата работа по Националната стратегия " Изграждане на учебна STEM среда " .
 Радев: Коалицията няма да има проблем, в случай че има ясни резултати
Радев: Коалицията няма да има проблем, в случай че има ясни резултати

Няма причини за отбрана за закриване на Спецпрокуратурата

На учениците президентът пожела да бъдат целеустремени по пътя на знанието и да не се опасяват да мислят и опитват. " Вашите старания през днешния ден в образованието, в спорта, в изкуствата са вашият билет за триумфи в бъдеще. Няма дребни и огромни фантазии, значимо е по какъв начин вие се борите за тях ", съобщи Румен Радев на учениците и добави, че без значение по какъв начин решат да се развиват, би трябвало да пазят нашите обичаи, дух и достолепие.

По мотив патронния празник президентът удостои образователното заведение с плакет " Св. св. Кирил и Методий " за важен принос към качественото новаторско образование, използване на интерактивни способи, реализация на иновационните тактики в просветителната система.

Пред него бе изпълнена и специфична стратегия - песни, надпревари и танци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР