Президентът Румен Радев посети пострадалите от проливните дъждове в петък

...
Президентът Румен Радев посети пострадалите от проливните дъждове в петък
Коментари Харесай

Президентът посети наводнените населени места в Карловско

Президентът Румен Радев посети потърпевшите от проливните дъждове в петък обитаеми места в Карловско. Държавният глава дойде малко преди обяд, с цел да се запознае с вредите. Той благодари на всички служби, които са се присъединили в преодолавянето на последствията от наводненията:

" Благодарение на тях при едно такова мощно наводняване нямаме жертви и нямаме потърпевши хора. А това е най-важната вест. Материалните вреди са огромни. Най-важното сега е да продължат огледи на всички потърпевши домове с цел да сме сигурни, че няма хора в риск. Да има доставка на най-необходимото, първоначално на вода и храна и несъмнено при усмиряване на ситуацията по най-бързия метод тук с локалната власт да се опишат вредите с цел да може страната с каквото може ", съобщи президентът Румен Радев по време на брифинг. 
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция
" Вижте какви са резултатите от климатичните промени ", съобщи Радев. 

" Тепърва ще се срещна с хората, само че чакам страната да помогне с всичко, което може ", добави президентът.
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция

Трябва да се мисли за аварийно-спасителни отряди, такива центрове като в София би трябвало да има на още места в България, да не споделям във всеки регионален град, армията работи самоотвержено, само че това не е тяхната активност, съобщи Радев.
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция
Трябва да има хора експерти и доста добре оборудвани и чудесно готови, както тези в София, добави Радев.

" Много е значимо е сега да има засилена защита с цел да не се позволен обири от домовете, изоставени от хората и мисля, че това ще бъде обезпечено ", добави Радев. 
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция
В брифинга присъединяване взе и  шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов. Той изясни, че като цяло ситуацията в страната е спокойна, като изключение вършат община Карлово и Трилистник. 
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция
" За Трилистник, водите са на доста високо равнище, 40-50 сантиметра. Държим непрекъсната връзка с кмета и засегнатите хора. 40 индивида са изведени. Няма директна заплаха за техния живот. Колегите от Военновъздушни сили още веднъж неотложно са се намесили с 2 хеликоптера. Земеделският министър изпрати тежка техника с цел да може да възвърне или да направи нови отвори на дигата, тъй че да може водата да се оттече. Три екипа има наши там, които са подготвени неотложно да реагират, само че единствено тогава, когато водата оттече, другояче е безсмислено, ще бутнем къщите на хората. Като цяло ситуацията в страната е спокойна . Изключение вършат община Карлово и Трилистник сега ", сподели на брифинг директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.
 Румен Радев Карловско Българска телеграфна агенция
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обобщи:  " Засегнати са 7 селища : Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Богдан, Каравелово, Дъбово и Огняново. В друга степен има над 200 наводнени къщи, които ще ги описваме след това.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев също дойде на мястото на наводненията.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР