Президентът Румен Радев поиска разследване на офшорните сметки и имотите

...
Президентът Румен Радев поиска разследване на офшорните сметки и имотите
Коментари Харесай

Радев поиска разследване за офшорни сметки на политици

Президентът Румен Радев изиска следствие на офшорните сметки и парцелите на политиците.
 Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е сложен поради безнаказаната корупция
" Виждате, че министър председателят всяка седмица събира директно подчинените му служби и способени органи, и както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица. Иначе в случай че и в този момент бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да стимулират своето влияние “, съобщи той по време на визитата си в Асеновград във връзка празника на града.

Той уточни, че " Апартаментгейт " е единствено началото и вододел, който ще покаже на къде ще върви страната.

" Не можем да градим съвременна България, в случай че оставим нещата както досега - да се вихри безотговорност и безвластие. Трябват разкрития, трябват присъди, конфискация, връщане на парите ", добави президентът.

Той акцентира, че на това би трябвало да се постави край, като прикани за въвеждане на транспарантен и виновен жанр на ръководство с ясни механизми за надзор, които да пресекат корупционните потоци.

Държавният глава сподели още, че е получил преди броени дни особено писмо от президента на Германия, в което той изразявал насладата си, че България е на път да притегли стратегически, международен производител на коли. Според Радев това е положителен образец, по какъв начин президент и министър председател могат да работят дружно за ползите на България.

Става въпрос за евентуалното отваряне на цех на групата " Фолксваген " в България, като по последни данни страната се конкурира с Турция за неговото привличане. Сърбия също има интерес към плана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР