Президентът Румен Радев подари на папа Франциск икона домашен триптих

...
Президентът Румен Радев подари на папа Франциск икона домашен триптих
Коментари Харесай

Папа Франциск към Радев с притча от баба си: Дяволът влиза в човек през джоба

Президентът Румен Радев подари на папа Франциск икона домакински триптих от Тревненската школа, а в отговор Светият отец е отправил обръщение до целия български народ за здраве, благоденствие, култура, съобщи . Той е споделил и желанието си нашите църкви да се сближават от ден на ден.

Българска делегация, водена от президента е на визита при главата на Римокатолическата черква във връзка 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост, култура и просвета и на славянска словесност.

Аудиенцията при негово светейшество папа Франциск премина при строги противоепидемични ограничения.

Президентът Радев е подарил на папа Франциск икона домакински триптих от Тревненската школа, на която е изобразена Св. Богородица със светци, пазители на дома - Св. Параскева, Св. Георги, Св. Димитър и Св. Екатерина. В горната част са инсталирани знаци на хистиянско изкуство от седеф - Рождество Христово, Тайната вечеря и Св. Йосиф. Това са знаци, употребявани от католическата общественост в България, с която от епохи Православната черква съжителства в мир и съгласие. Творбата е декорирана с истински кръстове от празнични одежди на духовник от XIX век в България. 

Българският президент имаше среща с главата на Римо-католическата черква в папската библиотека на Апостолическия замък.

Много топла аудиенция, топъл и дружелюбен банкет. Това съобщи след срещата си с папата президентът Румен Радев. Българска делегация, водена от президента през днешния ден бе на визита при главата на Римокатолическата черква.
" Това ни е третата аудиенция, с папата продължихме да обменяме мисли в разнообразни сфери - освен политика. Посланието на папата към българския народ е за здраве, благоденствие, култура. Папата има предпочитание нашите църкви да се сближават от ден на ден ", сподели още Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР