Президентът Румен Радев оцени темата за шпионаж в полза на

...
Президентът Румен Радев оцени темата за шпионаж в полза на
Коментари Харесай

Радев оцени темата за шпионаж в полза на Русия като абсурдна и нелепа

Президентът Румен Радев оцени тематиката за шпионаж в интерес на Русия като неуместна и нелепа. Радев разяснява случая пред публицисти в Пловдив скоро откакто основният прокурор заяви, че водачът на Движение " Русофили " упрекнат в шпионаж и пране на пари, а съветският политически пълководец Леонид Решетников е получил 10-годишна възбрана за влизане в България, написа Банкер.

" Това е извънредно тежко обвиняване. Очаквам от следствието да показа неоспорими обстоятелства. В противоположен случай ще остане подозрението, че български институции са използвани в режисиран вътрешнополитически сюжети. Очаквам в действителност безапелационни доказателства, че българската външна политика не се е трансформирала в пленник на вътрешнопартийни ползи и обслужваща ползите на ръководещите ", съобщи Румен Радев.

По думите му тематиката за шпионаж в интерес на Русия като неуместна и нелепа, че човек дори не може да я разяснява. " аз съм определен с гласовете на 2 милиона българи и сходни изказвания и клевети са засегнатост най-много към всички тези хора. Мисля, че безсилието на ръководещите да се оправят с тежките проблеми в страната и цялостният неуспех на държавното управление в стратегически за европейското ни развиване цели се изражда в паническо търсене на зложелател по този начин, че хората да се опълчват непрестанно един на различен и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и неуспехите през днешния ден ", добави президентът, представен от " Радио Фокус - Пловдив ".

По мотив разпределението на ресорите в идната Европейска комисия Румен Радев сподели, че полученият от Мария Габриел портфейл- " Иновации и юноша ", е значим и чака България да има дейна роля. " Не измервам ресорите с това какъв финансов размер от средства съдържат в себе си и какъв брой ще разпределят. Не е това въпросът. Европа има упоритостта да бъде водещ фактор на международната сцена. Това е залегнало във всички европейски стратегически документи. Това не може да се получи без нововъведения и без дейното присъединяване в работата с младежта на Европа ", означи президентът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: