Президентът Румен Радев отрече твърденията, че България е заплаха заради

...
Президентът Румен Радев отрече твърденията, че България е заплаха заради
Коментари Харесай

Румен Радев: България не е заплаха заради ниското ниво на ваксинация

Президентът Румен Радев отхвърли изказванията, че България е опасност поради ниското равнище на имунизация против Covid-19. Държавният глава все отново сподели, че би трябвало да се замислим за ниските равнища на имунизация, оповестява БНР.

" Не можем да твърдим, че България е опасност никога, добави президентът във връзка по-ниския дял на имунизираните у нас. Пандемията е доста динамична като разпространяване в другите страни. Трудно се откриват единни стандарти в Европа. България прави всичко допустимо. Да, ние сме последни по имунизация и би трябвало надълбоко да се замислим…България съумя да пречупи пандемията, без да затваря страната “, сподели Радев и уточни, че у нас се следи оттегляне на заболяването.

Държавният глава акцентира, че дружно с френския президент Макрон води борба нуклеарната сила да залегне трайно в чистите сили на Европейски Съюз:

" Най-важният въпрос за всички европейци е всеобхватната енергийна рецесия и въпросът за " зеления “ преход. За България е извънредно значимо нуклеарната сила да бъде приета като един от инструментите за реализиране на задачите на Зелената договорка. Засега се планува нуклеарната сила да бъде приета от Европейски Съюз за " зелена “ единствено краткотрайно, а това не е в полза на вложителите, тъй като тази сила е обвързвана с дълготрайно обмисляне и вложения. Това ще бъде битката в Съвета. Франция води тази битка интензивно, с поддръжката на редица страни, измежду които и България “.

На въпрос за позицията по отношение на Русия, той цитира мнението на, по думите му, множеството европейски водачи:

" Ние би трябвало да търсим разговора, с цел да търсим деескалация. И в тази ситуация се получава по този начин, че сигурността на Европа, както съобщи и президентът Макрон, се разисква сред Русия и Съединени американски щати, а Европа липсва в този разговор “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР