Президентът Румен Радев отправи поредното двусмислено послание към Украйна, като

...
Президентът Румен Радев отправи поредното двусмислено послание към Украйна, като
Коментари Харесай

Радев преди среща на ЕС със Зеленски: Чуваме само гласовете на оръжията. Какво означава победа?

Президентът Румен Радев насочи следващото двусмислено обръщение към Украйна, като по едно и също време се разгласи за поддръжка за украинците " в тяхната обективна борба за свободата на страната им ", само че и даде сигнал, че няма да допусне продължение на военната поддръжка от България за Киев.

Думите му пристигнаха малко преди всички водачи на Европейски Съюз да проведат среща с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел.

Това е и първото посещаване на Зеленски в центъра на европейската политика след експлоадирането на войната. Въпреки че доста международни водачи посетиха Киев на фона на военните дейности - до момента Румен Радев не го е правил.

" Служебното държавно управление извърши задачата, сложена от 48 Народно събрание, да се даде въоръжение от запасите на българската войска. Надявам се държавното управление ще прояви разсъдък в бъдеще това да не се позволява. Това е кръвопролитна война. Все по-рядко чуваме гласове за мир. Чуваме единствено гласовете на оръжията. Чуваме единствено апели за победа, без някой да може да дефинира какво значи победа ", разгласи Радев пред публицисти в Брюксел.

Той разгласи, че страната ще продължава да поддържа украинците " в границите на нашите благоприятни условия, с цел да се преминат тези сериозни зимни месеци ", само че упорства " Европейски Съюз да употребява цялата своя мощ и принадлежности, тъй че да водим дебата в посока за прекратяване на военните дейности и дипломатически старания за мир ".

" Време е една година след започването на тази кръвопролитна война фокусът да бъде подложен най-много върху ограниченията за нейното прекратяване и обновяване на всички дипломатически старания, тъй че да търсим спокойно решение на спора ", сподели още той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР