Президентът Румен Радев отново не обяви кога ще връчи първия

...
Президентът Румен Радев отново не обяви кога ще връчи първия
Коментари Харесай

Президентът: Ако не се състави правителство, парламентът бързо ще приключи

Президентът Румен Радев още веднъж не разгласи по кое време ще връчи първия управнически изследователски мандат на ГЕРБ-СДС, само че предизвести, че времевият прозорец за работа на 49-ото Народното събрание може да се затвори бързо, в случай че не се сформира кабинет.

Държавният глава акцентира, че всички чакат от Народното събрание да създава закони, а не кавги, визирайки последните две съвещания, на които депутатите се наскърбяват и разиграват грозни подиуми, вместо да работят по правилника си.

„ Зависи от партиите. Аз чакам да има разговор, да има податливост за взаимни отстъпки и да има резистентност на този развой. От тях зависи, Конституцията не слага оптимални периоди, само че не може да се разтяга до безспир. После отново ще има приказки, но той желае да ръководи еднолично “, уточни президентът по отношение на „ рулетката “ с трите проучвателни мандата.

„ Тяхна е отговорността да търсят решение. Аз надлежно съм дал това време. Решенията са директно обвързани с работата на Народното събрание. Това е извънредно значимо, тъй като и Народното събрание има да прави работа. Решенията, като се изключи че би трябвало да извадят България от рецесията, би трябвало да бъдат учредени на някакви ясни споделени цели, цели и правила ", сподели Радев пред публицисти.

Според него „ този метод на работа, който виждаме сега, обрича на риск и бюджета, и законите по Плана за възобновяване и резистентност и участието ни в Шенген “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР