Президентът Румен Радев откриване днес учебната година в Университета по

...
Президентът Румен Радев откриване днес учебната година в Университета по
Коментари Харесай

Президентът откри учебната година в УАСГ

Президентът Румен Радев разкриване през днешния ден образователната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ в София. " Тук се приготвят най-хубавите строителни инженери, хидроинженери, геодезисти, архитекти и градостроители. Тук се задава бъдещият образ на България, сподели Румен Радев , осведоми Българска национална телевизия.

" Времето е динамично, пред вас има доста провокации, доста проблеми. ", уточни президентът, който преди церемонията беседва с управлението на университета, който е най-голямото висше техническо учебно заведение в региона на строителството в България. " В доста продуктивна и откровена среща обсъдихме доста от проблемите - и по отношение на финансирането, и метода на систематизиране на дотациите и тяхното обвързване с вашата реализация, качеството на образованието ви. То е извънредно значимо не просто за хубостта на постройките, значимо е и за нашата национална сигурност. ", уточни президентът Радев.

Обсъдихме какви са вероятностите пред вас, по какъв начин да стане по този начин, че тук да се прави просвета, тъй като вие сте университет и единствено преподаването, усвояването, запаметяването на подготвени познания към този момент е незадоволително. Тук би трябвало да се прави просвета и страната би трябвало да помогне по този начин, че да има лаборатории за научноизследователска активност, с цел да може вие, студентите, на процедура да проверявате тези познания, да търсите новите пътища, да търсите по този начин значимия за всички нас мост от знанията към практиката, към бъдещето, сподели президентът, който добави, че остава открит по всички тези въпроси.

По думите му ще има бъдещи полемики и срещи с управленията освен на УАСГ , а и на другите университети. Ще създадем по-динамичен и по-пълноценен разговора с държавните институции, тъй че да се откри най-хубавият баланс сред финансиране, качество, нормативна база, условия и крайни резултати в нашето обучение, уточни президентът Радев.

Преди 75 години, в разгара на Втората международна война, българското държавно управление и цар Борис III вземат решение и откриват Висше техническо учебно заведение в България, напомни в приветствието си ректорът на университета проф. Иван Марков. Представете си, огън гори в цяла Европа, ние българите откриваме инженерно-техническо учебно заведение. Това демонстрира стремежът ни към познания, светлина, блян към разцвет. Оттогава 75 години, вие сте 76-ия випуск, се развива висшето техническо обучение, уточни проф. Марков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР