Президентът Румен Радев откри новия политически сезон, обявайки какви ще

...
Президентът Румен Радев откри новия политически сезон, обявайки какви ще
Коментари Харесай

Румен Радев отправи закана от Фейсбук и разкри срещу какво ще се бори

Президентът Румен Радев откри новия политически сезон, обявайки какви ще са целите му. Той насочи закана и съобщи, че ще се бори против корупцията.
Ето какво съобщи още президентът Румен Радев:

" Фокусът в новия политически сезон е антикорупцията и това ще бъде тематиката на идващия Консултативен съвет за национална сигурност на 9 октомври.

Борбата с корупцията не може да става единствено с предварителна защита. Не по-малко значими са следствието, обвиняването и наказването. Очаквам един сложен метод, който да включва всички нужни ограничения. Здравата институционална логичност изисква назначението на ръководителя на антикорупционния орган да става с присъединяване на президента. Как можем да си представим, че парламентарното болшинство ще избере ръководител на антикорупционния орган и ще бъде ли той в положение да проверява държавното управление, в случай че това държавно управление е излъчено от същото това парламентарно болшинство?



Докладът на служебното държавно управление за положението на Българската войска беше реален. Новият отчет за положението на защитата и Въоръжените сили предлага да лекуваме армията със самовнушение. Българските политици би трябвало да бъдат посвещавани в действителните проблеми на Въоръжените ни сили, да приказват и пишат истината за действителните проблеми, а офицерите да се борят против напудрените отчети и да отстояват военната експертиза. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР