Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време

...
Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време
Коментари Харесай

Президентът отказа да коментира политически теми

Президентът Румен Радев отхвърли да разяснява политически тематики по време на визитата на образователния полигон „ Ново село “ дружно с италианския си сътрудник Серджо Матарела. Двамата направиха ревизия на Многонационалната бойна група, чиято рамкова страна е Италия и се срещнаха с военнослужещи от двете страни.

Пред българските военнослужещи президентът Радев акцентира, че присъединяване на български подразделения в Многонационалната бойна група способства освен за сигурността на страната, само че и за икономическата и политическа непоклатимост:

" Вие виждате, че военната сфера вследствие на войната в Украйна се развива извънредно динамично, оперативното изкуство се развива всеки ден.Това демонстрира нуждата от извънредно натоварен продан с нашите съдружници, с цел да можем един до друг да градим нужните качества. И желая да ви благодаря за резултатите, които вие показвате във всички взаимни тренировки, в които участвате ".

Президентът още веднъж засегна тематиката за модернизацията на армията, само че освен на тежка бронирана техника, а ни дронове. Той разгласи, че тези средства са се потвърдили като сполучливи на бойното поле в Украйна и сега се работи в Щаба на защитата и с командването на Сухопътни войски да бъдат въведени такива средства:

" По-бързо, доста по-бързо при вас да навлиза освен такава - няма да кажа техника, елементарно налични средства, само че и вие да минавате в областта на друга подготовка, на друго образование. Да има щатни написания за оператор на дрон - във взвода, в ротата, с цел да може да се подсигурява вашият живот и да имате успеваемост във вашите дейности ".

На въпрос, обвързван с политическите кавги в страната, президентът отговори сбито:

" Нека оставим политиката отвън тези неща ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР