Президентът Румен Радев отхвърли критиките към него, че не е

...
Президентът Румен Радев отхвърли критиките към него, че не е
Коментари Харесай

Радев: Изумително е, че ДБ бърза да ни тласне във войната още преди да е свикан парламентът

Президентът Румен Радев отхвърли рецензиите към него, че не е подписал декларация за ускорено влизане на Украйна в НАТО, тъй като това значи война сред Алианса и Русия.

" С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна към НАТО, тъй като това значи в този момент война НАТО - Русия. Аз ще продължа да бъда виновен през българските жители и като президент, и като главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви изречения това се прикрива ", съобщи Румен Радев пред публицисти в Прага.

Президентът Румен Радев даде изказване пред медиите след края на срещата в чешката столица, в която взе участие.

На въпрос какво е мнението му за мнението на " Демократична България " да внесат проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна в Народно събрание, Радев разяснява:

" Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа рецесия в цяла Европа, " Демократична България " бърза да тласне страната ни във войната, още даже преди да е призован Народното събрание . Ако със същата пристрастеност, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната промяна и за ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга. "

Призидентът още веднъж удостовери, че ще дава на партиите задоволително време, тъй че да могат да обсъдят правилата и целите и да се излъчи управническо болшинство и държавно управление.

" Очаквам да не не помнят, че би трябвало да слагат преди всичко страната ", уточни Радев в отговор на въпрос дали остава оптимист за сформиране на кабинет след отхвърли на " Продължаваме промяната " да поддържа кабинет на ГЕРБ.

По мотив рецензиите от Политическа партия, отправени към служебния кабинет с думи, че има странни министри като да вземем за пример енергийния министър, Радев съобщи, че " от Политическа партия би трябвало да се обосноват, тъй като и енергийният министър също има да каже доста странни неща за предходни държавни управления. "

Президентът разяснява и разисквания таван на цените на газа в Европейски Съюз на срещата в Прага.

" Таван на цените на газа е тематика, която единствено се дискутира сега. Страните имат най-различни характерности за приемане на газ - било то тръбен или полутечен, и във връзка с присъединяване на газа в техния енергиен микс. Така че, да, има предпочитание да се оправим с ценовата рецесия, само че към момента занапред ще се разискват и на други препоръки тези механизми. Това, коет олидерите предложиха на Европейска комисия за идващия съвет на 20 октомври комисията да предложи стъпки, тъй че да бъдат овладени цените, тъй че да има промяна на европейския пазар за газ. И чакаме тези съответни стъпки да бъдат разисквани в идващия формат. "



Лидерите на страните от Европейски Съюз заседаваха в Прага, защото Чехия сега ръководи Европейския съвет. Срещата им се организира ден откакто в чешката столица се събра " Европейската политическа общественост ", с цел да показва единение и съдействие във връзка с сигурността и енергетиката. В дневния ред на водачите на 27-те бяха новите наказания против Русия, ограничения за стабилизиране на енергийния бранш и стопанските системи на страните-членки. Президентът Румен Радев съставлява България. 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР