Президентът Румен Радев определи като внезапно хрумване без никакви разчети

...
Президентът Румен Радев определи като внезапно хрумване без никакви разчети
Коментари Харесай

Радев видя в таксата за транзит на руски газ отклоняване на България от европейските принципи

Президентът Румен Радев дефинира като " ненадейно скимване без никакви планове " въведената на 13 октомври от България такса от 20 лева на мегаватчас за транзитирания през страната съветски газ, който се доставя на Унгария, Сърбия и Северна Македония. След гласуването си на локалните избори в София президентът разгласи, че сходни дейности водят до неустановеност и безпорядък.

Радев сезира Конституционния съд за смяната в законодателството. Това пък докара до реакция на финансовия министър Асен Василев, който съобщи, че президентът не се държи като бранител на националния интерес, а пази този на " Газпром ".

" Дори видимо най-благородната самодейност не може да оправдае погазването на Конституцията и на контракта за действие на Европейски Съюз. Такива неочаквани хрумвания без никакви планове водят до неустановеност и безпорядък, до нашата изолираност в европейското семейство, отклоняват ни и ни отдалечават от европейските правила и правила. Поставят и под огромна опасност структуроопределящо сдружение като " Булгартрансгаз " и ние сме длъжни да го защитим ", сподели Радев. Още откакто се разбра за таксата, президентът разгласи, че въвеждането ѝ ще докара до банкрута на " Булгартрансгаз ".

От таксата се оплакаха Унгария и Сърбия, като обвиниха България във враждебни дейности и подкопаване на енергийната им сигурност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР