Президентът Румен Радев определи днес като спекулации твърдения, че в

...
Президентът Румен Радев определи днес като спекулации твърдения, че в
Коментари Харесай

Докато има служебен кабинет, няма да има режим на тока: Радев

Президентът Румен Радев дефинира през днешния ден като спекулации изказвания, че в България ще има режим на тока . Той увери, че до момента в който служебното държавно управление е на власт, това няма да се случи.

" Що се отнася до почналите диспути в Европейския съюз за преодоляването на инфлацията, част от ограниченията, и за ограничение на потреблението на електричество и газ, желая да е ясно едно – появилите се спекулации, че в България ще се лимитира улично осветяване, ще има режим на тока и т. н., дано е ясно, че до момента в който има служебно държавно управление, това няма да стане. България е производител на електрическа сила, България е експортьор на електрическа сила и българите няма да стоят на мрачно ", сподели Радев, съобщи БНР.

За концепцията за налагане на таван на цените на газа Румен Радев разяснява:

" В момента Европа се пробва да предотврати общественото напрежение през тази зима и да се подсигурява политическо успокоение за сметка на, мога да кажа, жертването на пазарните механизми посредством въвеждане на ограничения, които са ни познати от едно по-далечно минало и с големи обезщетения, които за тази зима очевидно ще бъдат добре пристигнали за европейските жители, само че са с непредвидими последствия за пазара, за европейската стопанска система, за нейната конкурентоспособност. Защото те ще останат да тегнат на идващите държавни управления и генерации ".

" Но е явно, че три десетилетия след началото на демократичните промени в България към момента има политици, които са подготвени да жертват стопанската система и благосъстоянието на хората в името на идеологията. Нито българският бизнес, нито българското общество могат да търпят повече такива опити, нито да заплащат цената на нечии зависимости ", разяснява Румен Радев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР