Президентът Румен Радев обяви кога официално ще връчи първия мандат

...
Президентът Румен Радев обяви кога официално ще връчи първия мандат
Коментари Харесай

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС на 15 май

Президентът Румен Радев разгласи по кое време публично ще връчи първия мандат на първата политическа мощ – ГЕРБ-СДС, разгласи самият той пред публицисти. Това ще се случи на 15 май, понеделник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Радев уточни, че е разумно държавно управление да се образува още с първия мандат, тъй като тогава вероятността е най-голяма. И разяснява, че не е добре партиите да обвързват политическия развой сега с локалните избори.

Народното събрание би трябвало да осъзнае голямата си роля – и приемането на бюджета, и най-важните закони по Плана за възобновяване и резистентност, прикани президентът.

„ Изглежда, че желаят да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят страната, и хората без бюджет, което е безконтролно “, посочи още Радев.

„ Обяснението е, че ползите на страната са подчинени на ползите на партиите “, уточни Радев и отхвърли, че е казвал на консултациите с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че това Народно заседание ще продължи да работи най-малко до 15 юни.

„ Измина цялостен месец от свикването на Народно събрание и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да приказват за нови избори, в случай че не са изпълнили обещанията пред гласоподавателите си “, разяснява Радев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР