Президентът Румен Радев обяви, че очаква България да не остава

...
Президентът Румен Радев обяви, че очаква България да не остава
Коментари Харесай

Радев поиска Борисов да пита Ердоган за намесата на Турция в изборния процес и религиозните дела у нас

Президентът Румен Радев разгласи, че чака България да не остава единствено в ролята на хазаин на срещата ЕС-Турция, която се организира във Варна през днешния ден.

" Надявам се министър председателят да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой, в религиозните ни каузи, а също по този начин и за компенсациите на тракийските бежанци. Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес ", сподели Радев пред публицисти, представен от " Фокус ".

На въпрос дали позицията, която страната ни ще отстоява по време на срещата, е била съгласувана с него, Радев отговори: " Не. Не е съгласувана, само че аз съм изказал обществено своите съображения. Всички тези, които са в отбрана на българския интерес, имат моята поддръжка. Това е значима среща ",

Във връзка с идната среща на сред него и турския президент Реджеп Таийп Ердоган, в границите на срещата на НАТО, президентът разяснява: " Отговорих на господин Ердоган за неговото предложение да създадем тази среща в границите на срещата на върха на НАТО през юли месец. Надявам се той да одобри това предложение. Разбира се, тематиката ще бъде нашите двустранни връзки ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР