Президентът Румен Радев обяви, че не е свалил доверието си

...
Президентът Румен Радев обяви, че не е свалил доверието си
Коментари Харесай

Радев: Не съм снемал доверието си от Иво Христов, всеки може да се кандидатира за евродепутат

Президентът Румен Радев разгласи, че не е свалил доверието си от началника на кабинета си Иво Христов след решението му да се кандидатира за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия. 
 Иван Кръстев: Влизането на Иво Христов в листата на Българска социалистическа партия демонстрира, че Радев не желае нов политически план
„ Президентството не е феодална институция - всеки е свободен да направи своя избор “, сподели Радев и добави, че  съгласно конституция жителите имат правото и свободата да се кандидатират за изборни длъжности. 

" Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има потребност от способени и свободомислещи представители в Европейския парламент, които да отстояват българския интерес в изискванията на все по-динамична Европа ", уточни Радев.

Президентът изясни, че Христов е разискал с него присъединяване си в евроизборите, само че решението е било персонално негово. 

" Всички знаем, че бъдещето на България е да бъде все по-пълно интегрирана в една обединена и мощна Европа. За да можем да бъдем пълноценно интегрирани, ни трябват способени и свободомислещи хора, хора с потенциал, които освен да отстояват нашия интерес, а които да мислят и да работят тази Европа да става по-единна и по-просперираща ", добави Радев.

Държавният глава разяснява и напрежението в Габрово след нападението на чиновник в супермаркет. 

Цели генерации в България израснаха с възприятие за безотговорност, по тази причина и се вихри този произвол и гневът на хората е понятен, сподели Румен Радев.

Държавният глава уточни, че главният проблем е в беззаконието, което е повсеместен проблем и за страната.

„ Според мен трябват два паралелни метода в този случай. Първият е безкомпромисно и твърдо използване на закона, вторият, доста значим и стратегически метод, е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност – ниското обучение и неналичието на трудова претовареност, на възприятие на отговорност пред обществото “, съобщи Радев.

Президентът е във Велико Търново за присъединяване в честванията по случай 140 години от приемането на Търновската конституция. Пред публицистите там Румен Радев съобщи, че основателите на първата ни конституция са оставили завещания за политическата мъдрост и за националния суверенитет, както и най-важното – законите да се вършат от народа и за народа.

„ Ще пожелая на нашите народни представители да не не помнят тези завещания, да се водят от тях, с цел да има по-малко президентски вета върху лобистки закони и по-малко закони, отменяни от Конституционния съд “, съобщи президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР