Президентът Румен Радев няма да подпише оставката на Петър Тодоров

...
Президентът Румен Радев няма да подпише оставката на Петър Тодоров
Коментари Харесай

Оставката не е приета: Радев запазва Петър Тодоров като главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев няма да подпише оставката на Петър Тодоров като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тодоров реши да се отдръпна в понеделник поради трите следващи случая със гибел или тежки увреждания на служители на реда, преследващи трафиканти на незаконни мигранти.

Според Радев обаче Тодоров не може да " понесе отговорност за насъбраните през миналите години проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи, за превъзмогването на които работи от назначението си през август 2021 година ".

" Националната сигурност и Министерство на вътрешните работи не могат да стават пленник на кратковременни конюнктурни политически упоритости ", се споделя позицията на президента.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи беше назначен точно от Радев през лятото на 2021 година, когато в границите на двете му служебни ръководства бяха заменени всички шефове на служби - включително професионалния началник на полицията.

Тодоров беше шеф на Първо РПУ в Пловдив, преди да бъде назначен с декрет на Румен Радев. Той остана на позицията си и след излизането на Бойко Рашков от Министерство на вътрешните работи, при който стартира да работи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР