Президентът Румен Радев няма да откликне на Костадин Костадинов и

...
Президентът Румен Радев няма да откликне на Костадин Костадинов и
Коментари Харесай

Радев няма да насрочи дата за референдума за еврото, макар да е против отхвърлянето му от НС

Президентът Румен Радев няма да откликне на Костадин Костадинов и няма да насрочи дата за осъществяване на референдума за отсрочване на приемането на еврото до 2043 година.

" Няма по какъв начин да насроча дата за референдум, тъй като. Да, знаете, че е противоречиво, само че това е процедурно комплициране. Няма по какъв начин да вкарам наново в Народно събрание референдум, който е отритнат с решение на Народното събрание ", отговори на въпрос на Радев, откакто взе присъединяване в интернационална математическа конференция, проведена от Българска академия на науките.

" България би трябвало да влезе в Еврозоната, когато е подготвена и дава отговор на критериите за недостиг и инфлация след рационално извършени стопански и финансови политики, а не със слагане на спирачки за обществено-икономическото развиване. За мен не е добре политици в Народното събрание и отвън него да се вършат, че няма подписи на половин милион българи. След като са изпълнени законите, тези подписи са събрани, е редно да се организира референдум ", съобщи още президентът.
 Референдум ще има, безапелационен е Костадин Костадинов
Референдум ще има, безапелационен е Костадин Костадинов

Депутатите са станали жертва на личната си юридическа отпадналост

По думите му решението на Народното събрание от петък издавало " боязън и съмнение към българските жители ".

Радев обаче таи запаси във връзка с плебисцита, проведен от партията на Костадинов. " Отделен е въпросът дали по този начин тъкмо би трябвало да бъде дефиниран въпросът. Аз персонално не виждам за удачно да се вкарва този развой в каквито и да е времеви рамки. За мен 20 години (запазване на лв. до 2043 година - бел.ред.) е недопустим, прекомерно дълъг период. "

И посъветва националните ни избраници - напъните им следва да бъдат ориентирани не към това по какъв начин да спрат референдума, а към това да убедят българите, че влизането в Еврозоната ще усъвършенства благосъстоянието им.
 Радев с противоположен огън към критиците си: Аз пазя единствено българските ползи, а те чии? Обновена
Радев с противоположен огън към критиците си: Аз пазя единствено българските ползи, а те чии?

Управляващите нямат лична позиция и мнение, счита държавният глава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР