Президентът Румен Радев няма да наложи вето на промените в

...
Президентът Румен Радев няма да наложи вето на промените в
Коментари Харесай

Президентът не е наложил вето върху Закона за хазарта и тавана за надценката на хляба

Президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие на измененията в Закона за хазарта, с които се вкарва съвсем цялостна възбрана на рекламата на хазарт и таван за надценка на хляба. Законът ще бъде обнародван в утрешния брой на Държавен вестник, се вижда от неговия уебсайт, оповестява „ Дневник “.

В последния работен ден на депутатите преди ваканцията мина предлагането на ГЕРБ за налагане на 15% таван на надценките на три типа самун ( бял, стандартизиран и „ Добруджа “) и удължение действието на понижената ставка на Данък добавена стойност за хляба – 9%, до 31 декември 2024 година Това бе признато през преходните и заключителните разпореждания на Закона за хазарта, с които Народното събрание промени и Закона за налог върху добавената стойност. Критики против този текст имаха единствено депутатите от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които се въздържаха при гласуването.

От президентството през днешния ден са удостоверили за „ Дневник “, че Радев не е наложил несъгласие, както и че законът ще излезе в утрешния брой на Държавен вестник, а това значи, че възбраната за реклама на хазарт и таванът на надценките за самун ще влязат в действие на 16 май. Според неофициална информация на „ Дневник “ на „ Дондуков 2 “ се е обсаждало, че налагането на президентско несъгласие върху закона би било интерпретирано като знак, че президентът пази ползите на хазартния отрасъл.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР