Президентът Румен Радев няма да бърза с раздаването на мандати

...
Президентът Румен Радев няма да бърза с раздаването на мандати
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще забави връчването на мандата за кабинет

Президентът Румен Радев няма да бърза с раздаването на мандати за сформиране на държавно управление, макар че още на следващия ден ще предложения първата по бройка парламентарна група - ГЕРБ-СДС, на съвещания. Това съобщи самият държавен глава в коментар пред публицисти през днешния ден.
" Парламентът има да свърши доста работа. Очаквам партиите да поемат своята отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент, когато въпросът за властта, който напълно не е незначителен, някакси обсеби цялата активност на Народното събрание ", изясни Радев съображенията си. Като образец за работа, която би трябвало да се свърши, той открои приемането на Закона за държавния бюджет, както и на други закони, свързани със социално-икономическото състояние на страната.
Радев за следващ път повтори безапелационната си позиция против военната помощ за Украйна. Очаква се този въпрос да бъде измежду първите, с които Народното събрание ще се занимае, когато проработи в действителност. " Вие вярвате ли, че хората, които оферират сходни решения, в миналото ще заловен оръжие и ще рискуват живота си за България? Аз не го имам вяра. Затова приканвам още един път към разсъдък и отговорност ", сподели президентът. Това е същият мотив, който употребява и при обръщението си към депутатите при откриването на Народното събрание.
Този път обаче Радев добави и нещо друго. По думите му, рецесията на парламентарната република постанова депутатите да работят за връщане на доверието на жителите към Народното събрание. А пътят за това, счита той, е като се обърне внимание предпочитано на потребностите на жителите.
Държавният глава засегна и щекотливата тематика за възможното връщане на хартиените бюлетини в всеобща приложимост. Той смята, че сходна стъпка би довела до фрапантно увеличение на недействителния избор, както и на неведнъж поправяните протоколи с изборни резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР