Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия

...
Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия
Коментари Харесай

Президентът номинира Атанас Семов за съдия в Конституционния съд

Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за арбитър в Конституционния съд на Република България, оповестиха от прессекретариата на президента.
 Избраха Красимир Влахов за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание
Номинираният правист дава отговор на условията на Конституцията и на Закона за Конституционен съд, има над 20 години юридически стаж, потвърдена подготвеност в региона на правото на Европейския съюз и приет престиж в България и чужбина.

Атанас Семов е професор по право на Европейския съюз и началник на Международната магистърска стратегия по право на Европейския съюз в Юридическия факултет на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “. През 2012 година е почетен от Европейската комисия с купата „ Жан Моне професор “ за неговите писания по отношение на правосъдната система на Европейския съюз. Провежда лекционни курсове в редица европейски университети.

Проф. Атанас Семов е създател на 12 книги и над 70 научни изявления в български и задгранични издания. През 2003 година взе участие като специалист в Комисията за изменение на Конституцията, образувана в 39-то Народно заседание.

В интервала 2009-2010 година проф. Семов е заместник-председател на 41-то Народно заседание.

От 2017 година е член на Правния съвет при президента на Република България.

Владее френски, британски и съветски език. Семеен, с две деца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР