Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.

...
Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Президентът незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев

Президентът Румен Радев неотложно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев. Всички смени в „ Гранична полиция ” ги направи той. Вместо да обикаля като предшественика си и да се занимава, с каквото не му е работата, директните му задължения към границата - нула справяне, полицейска кръв по улиците, произшествия с служители на реда, дрогирани служители на реда. Герои с „ чадъри ” над тях ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

" Имахме нулева миграция тогава. Нямаше по какъв начин да се случи този случай. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за пукотевица с жандармерията. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи от две години. Радев би трябвало да смени неотложно Демерджиев ", разгласи Борисов.

" Представяте ли си в този момент Младен Маринов да е в този момент министър и да е на поста си. Две години имаме основен секретар, на който, в този момент да ви изпитам, не му знаете името ", сподели Борисов.

" Само обикаля да каже какви ограничения ще вземе. Ама той към този момент толкоз месеци е на власт, основният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, след това пристигна Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е на всички места цялостно с мигранти. И да не подава оставка - това е безсрамие “, разяснява Борисов.

" Има два метода оттук насетне - финансистите на двете партии да продължат договаряния на експертно равнище. Ако желаеме да дадем още по-голяма институционалност, би трябвало да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на Българска народна банка. Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи държавно управление - първи, втори или трети. Ако стигнем до съгласие, ще има държавно управление по политики и по този начин ще се върне парламентаризмът ", сподели още Борисов.

Борисов разяснява и политическата тематика на деня - срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ": " Двете парламентарни групи демонстрираха напълно друго равнище, което дава отговор на това, което желаят хората. Професионални хрумвания с политики, диалози със спор кое по какъв начин може да стане, тъй като всички желаеме да стане. Има опция да се надгради доста, изключително в случай че спрем да слагаме егото преди всичко. Ето по какъв начин обществено и транспарантно би трябвало да вървят нещата. Важно е да се седне и да се приказва и с Нинова, изключително за обществения пакет, тъй като и ние го желаеме. И с " Български напредък " и с " Възраждане " би трябвало да се приказва, тъй като те дружно с Политическа партия и Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу оръжието за Украйна, само че в обществената сфера можем да реализираме даже конституционни болшинства. "

" Народът ни сподели, че не можем да вършим сами държавно управление. Още по-лошо се отнесе към Политическа партия и Демократична България. Казаха ни съберете се и намерете вид дружно да се работи. Затова не гледайте какво и с кой мандат. Никакво его по отношение на мандатите - дали е с първи, втори или трети. Ако по този начин се възстановяват връзките сред политическите партии ще се стигне до държавно управление по политики, където няма да има никакво значение фигурата на премиера и министъра, тъй като ще се върне същинската парламентарна народна власт и Народно събрание през тези свои форми ще управлява държавното управление. То ще е с къс мандат - до лятото или до локалните и европейските избори, само че в случай че работи добре съм уверен, че никой няма да пита за какво мандата се е удължил ", разяснява Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3307953489481830
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР