Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар

...
Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар
Коментари Харесай

Румен Радев отказа да приеме оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от основния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Това оповестиха от прессекретариата на президента, откакто по-рано той съобщи от Враца, че през днешния ден ще оповести своето решение по проблема.

Националната сигурност и Министерство на вътрешните работи не могат да стават пленник на кратковременни конюнктурни политически упоритости, е позицията на Радев, откакто се срещна с импортираните в президентската институция документи от МВР и с подадената оставка от основен комисар Петър Тодоров, изясняват от пресслужбата.

Румен Радев не приема основен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за насъбраните през миналите години проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи, за превъзмогването на които работи от назначението си през август 2021 година Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи не си затваря очите пред проблемите и не се пробва да ги прикрие, а работи за тяхното решение, се споделя още в позицията на президента.

Главен комисар Петър Тодоров подаде своята оставка след случая на столичното Околовръстно шосе, при който след конфликт сред полицейски микробус и бус с мигранти пострада тежко служител на реда. Заедно с него от поста си изиска да се откаже и заместникът му Станимир Станев, като двамата не прецизираха съответните аргументи за решението си.

" Днес аз и сътрудника Станев подаваме оставки пред министъра. Но не това е значимият проблем. Важният проблем е депутатите в утрешното съвещание, разглеждайки тематиката, да създадат в действителност законодателни промени, които да защитят нашите сътрудници. Те рискуват живота и здравето си ", съобщи тогава Тодоров.

По-рано през днешния ден президентът коментира пред публицисти във Враца и желанието на някои партии за оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

" Как партии могат да желаят оставка на длъжностен министър? Да си създадат постоянно държавно управление и да си желаят колкото желаят оставки. Но дано да забележим резултатите от работата на Министерство на вътрешните работи и тогава да приказваме. Мисля, че министърът доста ясно се аргументира какво прави Министерство на вътрешните работи сега, с цел да запълни дефицити, налагани с години. И в този момент сега, в действителност, Министерство на вътрешните работи потегля по един възстановителен път ", отбеляза президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР