Президентът Румен Радев не иска да говори за третия мандат

...
Президентът Румен Радев не иска да говори за третия мандат
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

Президентът Румен Радев не желае да приказва за третия мандат за сформиране на държавно управление, до момента в който не бъдат изчерпани всичко благоприятни условия за осъществяване на държавно управление с втората директория. Коментарът на президента идва минути, откакто Народното събрание отхвърли декларацията на " Продължаваме промяната " с цели им, отпред с номинирания за министър председател акад. Николай Денков.

За връчването на третия мандат Радев ще изчака да получи публично досието върната от Политическа партия. Иначе Радев ще разгласи решението си за третия мандат в период.
 За минути и без спор Народно събрание отхвърли декларацията на Продължаваме промяната
За минути и без спор Народно събрание отхвърли декларацията на Продължаваме промяната

Вторият мандат за сформиране на кабинет предварително се провали

" По-важното за мен е, че Народното събрание се дави от ден на ден в кавги , от ден на ден в предизборно говорене, а има значима работа за извършване. Парламентът разгласи, че проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност са приоритет, само че не се движат с нужната скорост, а някои въобще не са потеглили . В Народното събрание непрестанно се приказва, че Шенген също е приоритет, само че двата значими закона за Шенген - антикорупционният закон и също не се движат. " Ако Народното събрание не ги одобри няма да можем да се възползваме от триумфа ни на дипломатическия терен ", предизвести Радев.
 Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал
Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал

Политическа партия ще упорства за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност

Той посочи, че в случай че няма парламент, който да одобри въпросните закони, ще стане доста мъчно. Ако няма парламент в този момент, това значи идващ парламент да прегледа законите май - юни, а това подлага на риск, постигнатото като дипломатически триумф, уточни президентът.

Коментарът си президентът Румен Радев направи, откакто взе участие на обичайна публична гала на Йордановден на пл. " Свети Александър Невски " с приемането на почетния часовой, с освещаването на светините на знамената на Българската войска и с поднасянето на венци и цветя пред Паметника на Незнайния боец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР