Президентът Румен Радев не е стъпвал в Парламента и не

...
Президентът Румен Радев не е стъпвал в Парламента и не
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Президента го е страх да дойде в парламента

Президентът Румен Радев не е стъпвал в Парламента и не е имал нито едно послание към партиите показани в него. Той не може да свика даже съвещателен съвет по национална сигурност, тъй като не може да гледа в очите нито министрите, нито някой от изпълнителната власт, защото намерено се конфронтира с всички, които би трябвало да участват на подобен съвет.
Това съобщи заместител ръководителя на ГЕРБ и ръководител на парламентарната им група Цветан Цветанов в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

" Не повеждам борби с никого. Румен Радев не е конкурент на ГЕРБ. Българска социалистическа партия би трябвало да се тормозят от него. Той очевидно е решил да прави политически план и доста бързо ще не помни хората, които го издигнаха. Към този миг дейностите на Корнелия Нинова и Румен Радев са координирани. Той ясно сподели, че не е президент на всички българи, а е президент на Българска социалистическа партия. Президентът очевидно го е боязън да пристигна в Народното събрание. За 2 години ръководство не е направил нито едно послание към депутатите. Всички други президенти са правили най-малко по две такива обръщения годишно. Премиерът Бойко Борисов постоянно е изпълнявал своите отговорности към Народното събрание. Той демонстрира ясно своето почитание към Народното събрание. Относно навлизането в противоположното придвижване, очевидно на семейство Радеви е разрешено всичко. Тук приказвам за спазването на Закона за придвижване по пътищата. Те могат да блъскат триколки на инвалиди, могат да навлизат в противоположното придвижване. И през вчерашния ден видяхме морала на президентската двойка, и по какъв начин се разправят с един елементарен пътен служител на реда. Пак ще повторя, че Румен Радев не е конкурент. Той би трябвало да разбере, че е част от институциите в страната и би трябвало да взе участие във взимането на значими държавни решения, а освен да търси несъгласието, свадите и нападките ", разяснява Цветанов връзките с президента Радев.

" Нямам никакви терзания по отношение на инспекциите на прокуратурата. По-коректно е съгласно мен, да изчакаме инспекциите да приключат и тогава да разясняваме. Чест прави на българските институции, че ревизират всички. Няма политически чадър над никой. Законът е един за всички. Днес Владислав Горанов изясни за жилището си. Той е от кръстника му и няма нищо общо с братя Домусчиеви. Не се тормозя, че се прави инспекция, не се тормозя, че се ревизират политици. Това демонстрира, че никой не е предпазен, без значение на какъв пост е. Аз също съм минал по този път ", съобщи Цветан Цветанов във връзка инспекциите на прокуратурата за жилището на финансовия министър.

" Европейската комисия отпусна 160 млн. евро за защитата на границите ни. Днес приехме съглашението по Механизма за бежанците в Турция. Това е един тип отчетност на парите, които получаваме от Европейския съюз. Странно, само че от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу. Оперативна програма също гласоподаваха срещу, само че не мога да кажа претекстовете им. По всеки един закон, който не е част от управническата ни стратегия и съдружното ни съглашение, може да имаме разлики и да не гласуваме дружно. Това демонстрира, че партиите ни са разнообразни и всеки има право на собствен избор и мнение ", разяснява Цветанов връзките с Обединени патриоти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР