Президентът Румен Радев назначи официално Емил Тонев за началник на

...
Президентът Румен Радев назначи официално Емил Тонев за началник на
Коментари Харесай

Новият началник на НСО встъпи в длъжност, ще реформира службата

Президентът Румен Радев назначи публично Емил Тонев за шеф на Националната работа за защита. Преди това той беше създаден в чин ”бригаден военачалник ”.
Емил Тонев заместваше бригаден военачалник Красимир Станчев, който подаде оставка, откакто тя му беше поискана както от президента, на чието послушание е НСО, по този начин и от премиера и няколко политически партии. Поводът бяха серия от кавги, в които службата беше забъркана. Единият от тях се случи с водача на " Да България " Христо Иванов при опита му да слезе на плаж до така наречен " летни сараи " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Впоследствие началникът на НСО изиска от Министерство на вътрешните работи и армията подпомагане за ограничение на достъпа до региона.

Радев пожела на Тонев воля и сили за реформиране и модернизиране на НСО. Държавният глава дефинира назначението като изцяло закономерно и като подобаващ стадий в професионално развиване на новия бригаден военачалник.

" Поемате службата във значим и кондензиран с редица провокации миг. Но съм уверен, че поради професионалната ви подготвеност, насъбрания през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите сполучливо с значимите и виновни задания, които стоят пред Националната работа за защита ", сподели президентът.

" Надявам се с опита си - професионален и житейски - да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са в действителност доста огромни - непрекъснат дефицит на средства, текучество на готови фрагменти, законови промени. Въпреки това Националната работа за защита извършва с чест и с достолепие избраните от закона задания ", съобщи бр. ген. Емил Тонев, откакто получи пагоните си от президента.

" Само с работа в екип можем да се оправим с провокациите. Трябва да бъдем по-подготвени и да издигнем и запазим високо равнището на НСО ", сподели още бригаден военачалник Емил Тонев и изрази признателност на президента и на неговия екип за оказаната му висока чест.

Новият шеф на НСО е роден през 1970 година в Хасково. Работи в службата от 2004 година. Става заместник-началник на Националната работа за защита през 2016 година През 2018 година приключва стратегически курс с подготовка " Изпълнение на управителни длъжности в системата за национална сигурност и защита ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР