Президентът Румен Радев направи своето обръщение към народа по повод

...
Президентът Румен Радев направи своето обръщение към народа по повод
Коментари Харесай

Румен Радев: Предстоят ни месеци на политическо усилие

Президентът Румен Радев направи своето послание към народа във връзка началото на политическия сезон. Той съобщи, че българите към момента чакат решения на бедността, демографската рецесия, несправедливостта и корупцията.

В няколкоминутното си послание президентът Радев разяснява косвено оставките в държавното управление. По думите му, оставките към този момент не са действително решение, а опит да се избяга от поемането на отговорност, защото по думите на президента проблемите в страната не са лични, а са систематични. Авторитаризмът не е бъдещето на България, добави Радев, само че в същото време нов избирателен цикъл в бъдеще не може да отвори нови вероятности пред страната.

Президентът напомни структурните проблеми пред страната като съгласно него като несправедливостта, бедността, демографската рецесия, които по думите му чакат към момента действителни решения.

Румен Радев напомни основни събития от предишния сезон като наложеното несъгласие върху „ лобистките “ текстове по закона за приватизацията, срутва на Търговския указател и казуса с 20 000 автомобилни застраховки. Според Радев това не са обособени произшествия, а пробив в сигурността и държавността на България. Той добави, че този пробив води и до отлив на задгранични вложения в страната.
Румен Радев, президент на Р България: България се ръководи през малките екрани, в сравнение с през институциите. Скалъпенни интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото - несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция.
Президентът съобщи, че несправедливостта и корупцията са рожба на едно малцинство, само че и на примирението на болшинството в страната и насочи пряк апел към народа, че даже да обърнеш тил на политиката, политиката се интересува от теб.
 Румен Радев, президент на Р България Румен Радев, президент на Р България © Българска телеграфна агенция
Публикуваме целия текст на изказването на президента:

Уважаеми публицисти, дами и господа – добре пристигнали!

Уважаеми сънародници,

Започва новият политически сезон. Известно е, че даже да обърнете тил на политиката, тя се интересува от вас. През август българският бизнес претърпя срив на Търговския указател. 200 000 сънародници изгубиха застраховките на своите коли. Това не са просто произшествия, а пробиви в държавността. Законността и прозрачността са предусловие за всеки вложител. Чудно ли е тогава, че продължава сривът на задграничните вложения.

Миналият политически сезон завърши с ветото, което постанових върху измененията в Закона за приватизацията. То бе подкрепено от Народното събрание, само че сходни лобистки текстове ерозират остатъчното доверие в Народното събрание. България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България.

Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция на настоящето ръководство.

През политическия сезон неведнъж посочвах два систематични порока на днешна България: несправедливостта и корупцията. Те са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството. Без него те не могат да сковават обществото ни.

Предстоят ни месеци на политическо изпитание, в което всички - жители и политици, имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решение.

Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с Вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване.

Благодаря Ви за вниманието!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР