Президентът Румен Радев направи извънредно обръщение към народа послучай Деня

...
Президентът Румен Радев направи извънредно обръщение към народа послучай Деня
Коментари Харесай

Радев към народа: Политически шарлатани залагат бъдещето на България

Президентът Румен Радев направи изключително послание към народа послучай Деня на труда 1 май, само че насочи най-вече послания, свързани с войната в Украйна и разделянето измежду политиците дали да се даде военна помощ за Киев.

8-часовия работен ден, отпуск, компенсации за безработица и всички обществени придобивки не са получени безплатно. Те са извоювани от няколко генерации, уточни Румен Радев.

Войната е злокобна, граденото с епохи изчезва. Тази година посрещаме празникът, до момента в който в сърцето на Европа отеква война - България понася косвени вреди – цените потапят българите под линия на бедността, съобщи президентът.

Рискът въйната да ескалира като общоевропейска и международна е явен, съобщи той.

Нашата татковина и природа можат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са подготвени да залолжат бъдещето на българия за свои цели.- Войната е бизнесът на демагозите, отсече Радев.

Чуждият живот, този на елементарните хоа е стоката, с която те се разплащат между тях.- Никоя поитическа демогагия не би трябвало и няма право да залага живота на българите.

В тези времена на тестване наш мовешки дълг е да помагае на пострадилите от войната. България ще остане съпричастна с всички, които търсят избавление от този проблем. Но наш родолюбив дълг е да не допуснем замесване на родината ни във война, да не се поддаваме на милитаристките апели.- Да не позволяваме пристрастеностите от войната да не поносим политически шарлатани да я употребяват за своя приложимост, съобщи Радев.

Оставам правилен на тази задача, ще работя за нея и отсега нататък, увери той в обръщението си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР